Balkenende wordt partner bij Ernst & Young

Balkenende komt op zijn laatste werkdag als premier aan met een Mercedes SLS, die door zijn ambtenaren voor een dag is gehuurd.
Balkenende komt op zijn laatste werkdag als premier aan met een Mercedes SLS, die door zijn ambtenaren voor een dag is gehuurd. Foto Roel Rozenburg / NRC

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende wordt partner bij accountantsorganisatie Ernst & Young. Hij begint op 1 april.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Balkenende zal werkzaam zijn op verschillende terreinen. Hij gaat een leidende rol vervullen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ernst & Young in België en Nederland.

‘Internationale toponderneming’

“Ik kies voor Ernst & Young omdat het een internationale toponderneming is met een bekende naam. Ik verwacht bij Ernst & Young een interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk. Ik kijk uit naar de internationale advisering en de werkzaamheden op het gebied van Corporate Responsibility”, aldus Balkenende.

Managing Partner van Ernst & Young in Nederland en België, Pieter Jongstra:

“De komst van Jan Peter Balkenende is een bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in Nederland als op internationaal niveau. Zijn brede, internationale kennis van organisaties die zich begeven op het snijvlak van de publiek/private sector biedt onze cliënten toegevoegde waarde en unieke perspectieven.”

Hoogleraar
Balkenende gaat zijn werkzaamheden combineren met de functie van hoogleraar Governance, Institutions & Internationalisation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij een dag per week werkzaam is.