4 redenen om tv te kijken

1 interview

24 uur met...

Ned.3, 20.25-21.20u.

Wilfried de Jong sluit zich een etmaal op met acteur Jack Wouterse. Wouterse bracht in de zomer zes weken door in Schotland om van een reeks verslavingen af te komen. Met Wilfried de Jong praat hij daar openhartig over.

2 actiefilm

Eagle Eye

SBS6, 20.30-22.40u.

Eagle Eye is de naam van een supercomputer die alles maar dan ook alles in de gaten houdt: van de stoplichten tot je belgedrag. De met een vrouwenstem gezegende computer wil de president en zijn gehele staf uitroeien nadat deze haar bevel negeerde om een belangrijke islamterrorist niet te bombarderen. Nieuwe ster Shia LaBeouf (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) en Michelle Monaghan moeten Big Brother zien te stoppen. Hierbij worden ze eerst tegengewerkt door een cynische FBI-agent. Deze wordt gespeeld door Billy Bob Thornton, die met zijn laconieke spel de show steelt. (D.J. Caruso, 2008)

3 remake

Taxi

RTL 8, 20.30 - 22.20u.

Taxi was in Frankrijk een onverwachte kassakraker, geschreven en geproduceerd door Luc Besson. Deze film, met voornamelijk auto-achtervolgingen door Marseille, werd bijna beeld voor beeld nagemaakt voor de Amerikaanse markt. In de Amerikaanse versie is het Queen Latifah die als maniakale chauffeur met haar opgevoerde taxi door New York scheurt.

4 dramaserie

Rembrandt en ik

Ned.1, 22.05-23.00u.

Een vierdelige dramaserie over het bewogen leven van Rembrandt van Rijn. De serie vertelt het verhaal van zijn leven door de ogen van vier naasten. In de aflevering van vanavond is zijn grote liefde Saskia van Uylenburgh (gespeeld door Sophie van Winden) de verteller. Zij ontvlucht Friesland en haar strenge familie om bij de jonge Rembrandt (Dragan Bakema) te zijn, maar de invloed van haar familie reikt ver. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ton van Mourik.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 24