Novak Djokovic wint op spectaculaire wijze Australian Open

Novak Djokovic of Serbia returns against Andy Murray of Britain in their men's singles final on the fourteenth day of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2011. Djokovic won the first two sets as play continued in the third. IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE ? STRICTLY NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO / GREG WOOD
Novak Djokovic of Serbia returns against Andy Murray of Britain in their men's singles final on the fourteenth day of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2011. Djokovic won the first two sets as play continued in the third. IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE ? STRICTLY NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO / GREG WOOD

Novak Djokovic heeft zondag zijn tweede titel bij een grandslamtoernooi gewonnen. De Servische tennisser was in de finale van de Australian Open op spectaculaire wijze Andy Murray de baas: 6-4, 6-2, 6-3.

In het begin van de wedstrijd leek Murray nog wat last te hebben van zenuwen. Waar Djokovic zijn eerste opslagbeurt eenvoudig won, had de Schot zijn handen vol met zijn eerste servicebeurt. Toen Murray die uiteindelijk won, ging de set verder gelijk op tot Djokovic in de tiende game een breakpunt kreeg. Dat benutte de Serviër meteen en pakte zo de winst in de eerste set.

Daarna kreeg Djokovic vleugels. Als Murray hem de kans gaf, sloeg de nummer drie van de wereld direct toe en dat leidde tot een vlotte 5-0 stand in het tweede bedrijf. Toen rechtte Murray de rug en via een gewonnen eigen opslagbeurt en een break kwam hij terug tot 5-2. De Schot bleek echter te afwachtend en te wisselvallig en Djokovic brak in de achtste game opnieuw voor een 2-0 stand in sets.

In de derde set was het Murray die direct een break pakte, maar de hoop van de Schot leek vervlogen toen Djokovic via twee breaks naar 3-1 uitliep. Met de moed der wanhoop kwam Murray nog een keer terug, maar de bijna foutloos spelende Djokovic besliste de wedstrijd alsnog met een break in de achtste game om vervolgens de partij uit te serveren.

In 2008 won Djokovic ook al eens de Australian Open. Voor Murray was het zijn derde grandslamfinale, maar de Schot won daarin nog geen set.