Nederlanders in Egypte gevraagd zich te registreren

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle in Egypte verblijvende Nederlanders dringend aan zich te registreren bij de Nederlandse ambassade. Dat meldde het ministerie zondagavond.

Het ministerie doet dit in verband met de onrust in Egypte. Nederlanders hoeven overigens niet de straat op om zich te laten registreren. Ze kunnen ook gebruikmaken van een online registratieformulier, dat  te vinden is op de website van Buitenlandse Zaken.

Eerder zondag verscherpte het ministerie het reisadvies voor Egypte al. Alle reizen naar het land worden nu ontraden. Ook wordt Nederlanders die zich in Egypte bevinden geadviseerd te overwegen het land op eigen gelegenheid te verlaten. De eerste Nederlandse toeristen die worden teruggehaald uit Egypte zijn al op Schiphol geland.