Marianne Vos derde keer op rij wereldkampioen veldrijden

Marianne Vos is voor het derde jaar op rij wereldkampioen veldrijden geworden. In het Duitse Sankt Wendel reed ze in de laatste ronde weg bij de Amerikaanse Katie Compton en Katerina Nash uit Tsjechië. Vos had op de streep zeventien seconden voorsprong op Compton.

Marianne Vos is voor het derde jaar op rij wereldkampioen veldrijden geworden. In het Duitse Sankt Wendel reed ze in de laatste ronde weg bij de Amerikaanse Katie Compton en Katerina Nash uit Tsjechië. Vos had op de streep zeventien seconden voorsprong op Compton.

Persbureau Novum meldt dat Vos en Sanne van Paassen namens Nederland direct plaats in een kopgroep namen. Halverwege de koers werd duidelijk dat Vos, Compton en Nash de sterkste benen hadden en het trio reed bij de rest van het groepje weg.

Die kopgroep viel vervolgens uit elkaar en Van Paassen reed samen met de Duitse Kupfernagel in de achtervolging. Van Paassen kon het tempo van de Duitse echter niet bijhouden en kwam uiteindelijk als zesde over de streep. Nash bleef Hanka Kupfernagel voor en pakte het brons.

Voor Vos is het haar vierde wereldtitel in het veldrijden. Voor ze in 2009 haar huidige heerschappij begon, had ze in 2006 ook al eens de regenboogtrui gewonnen.