Doden bij frontale botsing treinen Duitsland

Fire fighters and an empty stretcher are seen next to an overturned regional passenger train after it collided with a goods train late on late January 29, 2011 in Hordorf, near Magdeburg, eastern Germany. Ten people died and up to 20 other people were seriously injured in the accident which happened. More than 150 firemen, police and rescue workers were at the scene and rail traffic was interrupted. The causes of the accident were not immediately known. AFP PHOTO STR
Fire fighters and an empty stretcher are seen next to an overturned regional passenger train after it collided with a goods train late on late January 29, 2011 in Hordorf, near Magdeburg, eastern Germany. Ten people died and up to 20 other people were seriously injured in the accident which happened. More than 150 firemen, police and rescue workers were at the scene and rail traffic was interrupted. The causes of the accident were not immediately known. AFP PHOTO STR

Bij een treinongeluk in Duitsland zijn gisternacht tien mensen omgekomen. Een goederentrein en een stoptrein botsten bij Magdeburg.

De Duitse politie meldt dat er 33 gewonden zijn, waarvan 8 er ernstig aan toe zijn. Zo’n veertig mensen zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

De treinen botsten bij Hordorf, Oschersleben, zo’n vijfendertig kilometer van Magdeburg. Er is nog niets bekend over de oorzaak van het ongeluk.

Reddingswerkers staan naast twee bedekte lichamen bij de gebotste treinen. Foto Reuters / Strauss News GermanyReddingswerkers staan naast twee bedekte lichamen bij de gebotste treinen. Foto Reuters / Strauss News Germany

In Duitsland zijn meerdere dodelijke treinongevallen gebeurd de afgelopen jaren. In 2006 crashte een experimentele magnetische trein, waarbij 23 doden vielen in het noordwesten van Duitsland. In 2003 vielen 6 doden bij een botsing tussen twee regionale treinen bij Schrozberg. De dodelijkste treinramp was in 1998, toen 101 mensen omkwamen bij de ontsporing van een ICE bij het Noord-Duitse Eschede.