Alleen wat schrammetjes na val 300 meter

Adam Potter tijdens interview met BBC Schotland.

De schaafwonden op zijn gezicht doen denken aan een val van een fiets. In werkelijkheid heeft de 36-jarige Adam Potter uit Glasgow zijn geringe verwondingen overgehouden aan een val van ruim 300 meter van een bergtop.

De bergbeklimmer maakte gisteren een bijna verticale val van de Sgurr Choinnich Mor, een berg ten oosten van de Ben Nevis in Schotland, en bleef vrijwel ongedeerd.

Reddingswerkers troffen Potter trillend op zijn benen aan terwijl hij op een kaart aan het uitzoeken was waar hij zich bevond. Met een helikopter werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerden doktoren dat hij alleen wat schrammen, bulten en drie kleine botbreuken aan zijn val had overgehouden.

In een interview met BBC Schotland vertelt de bergbeklimmer dat hij alleen het begin van zijn val kan herinneren en het moment vlak voordat hij op de grond terechtkwam. Op de vraag of hij binnenkort weer naar de bergen wil gaan om te klimmen antwoordt hij:

“Yes, hopefully very soon. I was hoping to go again next weekend but I think that will be cancelled. But maybe in a few weeks - I’ll see how the injuries go.

  • Bekijk op de BBC News website het hele interview
  • Lees een interview van The Daily Telegraph met de bergbeklimmer