Twente in extremis voorbij Feyenoord - Ajax wint bij NAC

FC Twente heeft op het allerlaatste nippertje een kleine zege geboekt op Feyenoord. De landskampioen kwam op achterstand, maar in de laatste minuut bezorgde invaller Bryan Ruiz zijn ploeg alsnog de zege: 2-1.

Gill Swerts had de Rotterdammers na rust op voorsprong gezet, waarna Wout Brama voor de gelijkmaker tekende. De achterstand van Twente op koploper PSV blijft daardoor een punt.

Ajax heeft geen moeite met NAC
Ajax blijft ook nog enigszins in het spoor van de twee absolute titelkandidaten. In Breda werd voor de tweede keer in vier dagen van NAC gewonnen. Na de bekerwinst in de Arena waren de Amsterdammers vanmiddag ook in de competitie de beste: 3-0. Siem de Jong scoorde dertien minuten na een blunder van Leonardo. In de tweede helft zorgden een eigen doelpunt van Rob Penders en een goal van Miralem Sulejmani voor de eindstand. Ajax blijft hierdoor derde op de ranglijst en volgt Twente op 5 punten.

ADO en Groningen winnen
Nummer vier FC Groningen won vanmiddag de derby van het Noorden bij sc Heerenveen overtuigend: 4-1. Voor rust zetten Jonas Ivens en Tim Matavz, die op buitenlandse belangstelling kan rekenen, Groningen al op voorsprong. Dusan Tadic voerde de score in de tweede helft verder op. Filip Djuricic deed in de 68ste minuut wat terug, maar nadat Heerenveen-verdediger Arnold Kruiswijk rood kreeg, was het duel gespeeld. Tadic zorgde daarna voor de eindstand.

ADO Den Haag trakteerde Excelsior vanmiddag op een pijnlijke thuisnederlaag. De Hagenaars waren met 5-1 te sterk nadat de Rotterdammers al na 24 minuten met tien man verder moesten na rood voor verdediger Daan Bovenberg bij een 1-1 stand. De score werd nog wel geopend door de thuisploeg. Maar bij het ingaan van de tweede helft stond het al 3-1 waarna de bezoekers rustig uitliepen naar een nog comfortabelere score.