Waterwiel

Kleine ideeën kunnen grote gevolgen hebben. Schoon drinkwater is van levensbelang, zeker voor de miljoenen mensen in ontwikkelingslanden, waar het drinken van geen of besmet water fataal kan zijn. Meestal halen vrouwen en kinderen het water uit putten, die vaak kilometers van huis verwijderd zijn. Speciaal voor hen werd dit vervoersvat ontwikkeld. De Q-Drum van Aquamazi is een zeer sterk, plastic, wielvormig vat waar 50 liter water met groot gemak in vervoerd en opgeslagen kan worden. Als water halen minder tijd kost, missen kinderen minder uren op school en kunnen vrouwen tijd besteden aan bijscholing.

Het bedrijf Kopernik werd opgericht omdat de organisatie van veel goede doelen nogal eens te wensen overlaat. Hun online winkel bestaat uit innovatieve objecten die speciaal ontworpen zijn om problemen in ontwikkelingslanden op te lossen. De Q-Drum kost 65 dollar.

thekopernik.org en qdrum.co.za