Skaten en snoepen

Thijs Wolzak kijkt wekelijks binnen op een bijzondere plek.

None

wie Sergio Hasselbaink (28), skater, acteur, doorgebroken met de film Sonny Boy, naar het boek van Annejet van der Zijl, een waargebeurde liefdesgeschiedenis tussen eenNederlandse vrouw en een Surinaamse jongen. „Ik loop hier al 28 jaar rond en nu heb ik eindelijk kunnen laten zien wat ik kan.”

waarom Sonny Boy draait sinds afgelopen week in de bioscoop. Sergio heeft een vriend beloofd met hem naar de film te gaan en als hijzelf in beeld verschijnt te roepen: ‘Dat ben ik’, en dan hard weg te rennen. Snelheid laat hij overigens ook graag op de skatebaan zien. Op internet circuleert een filmpje waarin de acteur zijn kunsten vertoont.

waar Thuis in Amsterdam, waar hij samenwoont met zijn vriendin en voor de foto een beetje heeft opgeruimd. „Vuile was enzo.” Op zijn bureau ligt het boek van de film. „Ik verzamel daarin handtekeningen van de cast van de film en van Annejet.” Daarnaast een foto van de set: „Een figurant wilde per se met mij op de foto. Ik kreeg die foto thuis gestuurd. Eerst dacht ik: hoe komt hij aan mijn adres? Maar nu vind ik het wel leuk.”

Aan de muur en op het bureau foto’s van Elvis en filmsterren uit de jaren vijftig: „Monroe, Dean. Niet omdat ze acteurs zijn, maar omdat het mooie mensen zijn die nog steeds inspireren. Ik ben fan van alles wat met die tijd te maken heeft.”

Weggestopt is het boekje van Allen Carr, Stoppen met roken. „Ik hoopte dat Carr me zou kunnen helpen. Ik werd er depressief van. Ja, ik ben een ontzettend mietje daarmee. Soms lees ik nog wel eens een stukje en denk: die man heeft gelijk.”

En Sergio is een snoeper, geeft hij toe. Vandaar de M&M’s. „Chocola. Ik moet mijn bruingehalte op peil houden, dat slijt er na verloop van tijd toch een beetje af.”

    • Thijs Wolzak