selectie zondag

cal_01-car-legs 023
cal_01-car-legs 023

informatief

NTR Podium: Sofia - biography of a violin concerto. Documentaire over het maken en de première van het tweede vioolconcert van de Russische componiste Sofia Gubaidulina die dit werk (In Tempus Praesens) opdraagt aan Anne-Sophie Mutter, de violiste die het als eerste uitvoert. Ze wordt begeleid door de Berliner Philharmonic o.l.v. Simon Rattle. Ned.2, 13.00-14.00u.

Boer zoekt vrouw. Nieuwe aflevering uit serie waarin vrijgezelle boeren onder het oog van camerateam, regisseur en presentatrice moeten proberen om een relatie aan te gaan met een van een aantal vrijwillige kandidaten. Ned.1, 20.20-21.20u.

Vorsicht, nicht jugendfrei! - Der Zeichner Wolinski. Zelfs zijn eigen echtgenote, schrijfster Maryse Wolinski, beschuldigt hem van vrouwonvriendelijkheid, wijzend op zijn immer door wulpse en tot seks uitnodigende vrouwen bevolkte tekeningen. Tijdgenoten en collega’s, onder wie Robert Crumb en Benoîte Groult, over de sinds de jaren 60 bekende Franse cartoonist Georges Wolinski, naar aanleiding van zijn laatste boek, waarin de liefde voor vrouwen een grote rol speelt.Arte, 21.55-22.45u.

Zingen. Serie portretten van mensen die zingend hun brood verdienen. Vanavond sopraan Charlotte Margiono, die in de jaren 80 en 90 triomfen vierde met Mozart en Mahler. Een jaar geleden nam ze plotseling afscheid omdat haar lyrische sopraan ‘zijn vorm’ kwijt was. Nu is een deel van haar verloren gewaande talent weer terug aan het komen dankzij innovatieve stempedagogie. Ned.2, 23.00-23.40u.

amusement

Boardwalk Empire. Met Steve Buscemi als gangster/politicus Nucky Thompson en Kelly Macdonald als de weduwe Margaret Schroeder. Nucky vraagt Margaret op de zaak te passen terwijl hij op een congres in Chicago zit. Daar ontvangt hij slecht nieuws uit Atlantic City. Ned.3, 20.30-21.25u.