selectie zaterdag

informatief

Kunstuur. Hans den Hartog Jager gaat op pad met Siebe in het Cobra Museum in Amstelveen en ze bekijken daar Sir Walter Scott, 2010 van kunstenaar Mike Bouchet. Verder de tweehonderdste aflevering van Museumgasten, Bart Rutten gaat op pad om werk van Maartje Korstanje bekijken. En de start van de nieuwe zesdelige serie Architecturen met MVRDV, Ben van Berkel en Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol.Ned.2, 16.55-17.50u.

The story of Are You Being Served? Documentaire over langlopende komische serie die zich afspeelde op de kledingafdeling van een vervallen warenhuis met personeel dat voornamelijk dubbelzinnigheden debiteerde. Eenmaal buiten het bereik van de camera’s heerste onder de spelers een sfeer van jaloezie en triestheid. Wordt om 19.00u voorafgegaan door een aflevering uit jaargang 5. BBC 2, 19.30-20.30u.

Vranckx: Liefde tot de dood. Vorig jaar waren er naar schatting 900 eermoorden in India. Verslaggever Annie Kelly gaat op pad met ‘The Love Commando’s’, een groep activisten die zich inzetten voor jonge koppels die liever zelf bepalen met wie ze trouwen en zich niets aantrekken van tradities, kastestelsel of toestemming door de families.Canvas, 20.10-20.40u.

Reporter. Onderzoek naar vermeende wantoestanden in de orthopedische chirurgie waar nieuwe, gevaarlijke ingrepen zouden worden verricht zonder dat het nut daarvan ooit is aangetoond. Een gebrek aan controle zou leiden tot schokkende gevolgen voor patiënten.Ned.2, 22.35-23.15u.

amusement

Nurse Jackie. Tweede aflevering van vervolgserie over ziekenhuisverpleegster Jackie Peyton (Edie Falco), die vanavond tot irritatie van dokter Cooper buiten hem om een snellere diagnose voor een patiënt probeert te regelen. Tegelijkertijd moet ze O’Hara uit de wind houden. Die draait dienst terwijl de xtc nog niet is uitgewerkt.BBC 2, 23.40-0.10u.