selectie radio

klassieke muziek

Het zondagochtendconcert. Rechtstreekse uitzending vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Het Stuttgarter Kammerorchester o.l.v. Paul Meyer, klarinet, speelt het Klarinetconcert in A, KV 622 van W.A. Mozart en de Symfonie in A, nr. 87 van J. Haydn. Radio 4, 10.02-11.00u.

Nachtconcert. Marta Mathéu, sopraan; Joan Martín-Royo, bariton en Roger Vignoles, piano: liederen en duetten van Schubert, Schumann, Wolf en Mendelssohn. Opnamen van 4 september 2009. Radio 4, 1.00-2.30u.

Amusement

Plots. Maandelijks radioprogramma met wonderlijke, waar gebeurde persoonlijke verhalen van luisteraars. Het programma is geïnspireerd door het in Amerika relatief populaire This American Life en volgens NRC-redacteur en hoogleraar Marc Chavannes „radio over het echte leven, voorbij de definitie van nieuws. [...] Plots gaat over mensenlevens - wat wil radio nog meer?” Radio 1, 18.15-19.00u.