selectie radio

klassieke muziek

Opera live: Poulenc - La Voix Humaine;Ravel - L’Heure Espagnol. Opnamen van 22 januari jongstleden. Een voorstellig van de Nederlandse Reisopera. De uitvoerenden: het Orkest van het Oosten o.l.v. Patrick Davin, met o.a. Maria Ewing (Poulenc), Marie-Ange Todorovitch (Conceptión), Steven Tharp (Torquemada) en Philip Kahn (Don Iñigo Gomez).Radio 4, 19.02-23.00u.

informatief

De bedding: prins, componist, moordenaar. In 1590 vermoordde de componist Carlo Gesualdo, prins van Venosa, zijn overspelige vrouw Donna Maria en haar minaar ‘in flagrante delicto’. Het was een goed voorbereide, koelbloedige moord. De tragedie ging al snel een eigen leven leiden en werd het onderwerp van een reeks populaire verhalen en gedichten. Vanavond leest acteur Jérôme Reehuis het Corona Manuscript voor. In deze schandaalkroniek uit de 17de eeuw wordt de moord op gedetailleerde wijze uit de doeken gedaan. Radio 4, 23.00u.