Rusland wijst 20-jarige aan als dader aanslag vliegveld Moskou

Na vijf dagen stilte heeft de Russische federale recherche een 20-jarige man uit de vergankelijke Kaukasus-regio aangewezen als dader van de zelfmoordaanslag op Moskous grootste vliegveld. Maandag werden daarbij 35 mensen gedood en raakten 180 man gewond.

Volgens de onderzoekers was de aanslag bewust gepleegd op buitenlanders, een voor de Russen “zorgelijke nieuwe tactiek” van extremisten. “Het was geen toeval dat de terroristische daad werd uitgevoerd in de aankomsthal van internationale vluchten”, aldus de verklaring van de recherche. “De aanslag was in eerste instantie vooral gericht op buitenlandse inwoners van Rusland.”

De dader van de aanslag op Domodedovo Airport werd gezocht in een islamitische rebellengroepering uit de Kaukasus. Hoewel in dat opzicht succesvol, heeft de zoektocht het brein achter de aanslag nog niet opgeleverd. Om deze reden is de naam van de dader nog niet vrijgegeven.