PSV verstevigt koppositie, AZ verplettert VVV

Met een 2-1 thuiszege op Willem II heeft PSV vanavond zijn koppositie in de Eredivisie versterkt. De Eindhovenaren hebben nu vier punten voorsprong op nummer twee FC Twente, maar de Tukkers komen morgen nog in actie tegen Feyenoord.

PSV liet zich in het Philips Stadion in eerste instantie verrassen, want in de zeventiende minuut zette Bart Biemans Willem II op een 0-1 voorsprong. Het zou tot na rust duren voordat PSV orde op zaken stelde: aanvaller Toivonen maakte in de 47e minuut de gelijkmaker. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd bezogrde Genero Zeefuik de koploper alsnog de overwinning (2-1).

AZ ruim langs VVV, Vitesse verslaat Roda
AZ liet vanavond weinig heel van nummer zeventien VVV: 6-1. De IJslandse spits Kolbeinn Sigthorsson maakte maarliefst vijf doelpunten voor de Alkmaarders, die door de ruime overwinning nu vijfde staan. Het was voor het eerst sinds 1977 dat een AZ-speler in één wedstrijd vijf keer scoorde: toen deed topschutter Kees Kist (wiki) dat ook.

In Arnhem versloeg Vitesse Roda JC met 5-2. Jordi Lopez Felpeto en Marco van Ginkel troffen allebei twee keer doel voor Vitesse. De vierde wedstrijd van vanavond, De Graafschap - FC Utrecht, werd afgelast omdat het veld in Doetinchem onbespeelbaar was door een defecte veldverwarming. Het duel wordt nu morgenmiddag gespeeld.