Zeventien betogers dood bij bestorming politiebureaus Egypte

Het kantoor van Mubaraks partij in Kairo stond vandaag opnieuw in brand. Foto Reuters.

De Egyptische politie heeft vandaag zeventien mensen doodgeschoten die politiebureaus bestormden in Ben Suef, een gouvernement ten zuiden van Kairo. Dat hebben ooggetuigen en medische bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

Twaalf van de zeventien werden dodelijk getroffen in het plaatsje Biba, terwijl vijf anderen doodgeschoten werden in Nasser-Stad. Bij de twee bestormingen van de politiebureaus zouden naast de doden tientallen gewonden zijn gevallen. Een precies aantal is nog niet bekend.

Vijfduizend gevangenen ontsnappen
Door de afwezigheid van de politie op straat vinden al de hele avond chaotische taferelen plaats is heel Egypte. Zo wordt er op grote schaal geplunderd en is het kantoor van Mubaraks partij in Kairo opnieuw in brand gezet. Even na elf uur meldde de Arabische zender Al-Arabiya dat vijfduizend gevangenen ontsnapt zijn uit een gevangenis in het gouvernement Fayoum, dat ten zuiden van Kairo ligt.

Lees in ons inmiddels gesloten liveblog alle nieuwsontwikkelingen van vandaag terug.