Nog wat zon

De zon krijgt vanaf morgen concurrentie van wolkenvelden. Het blijft wel droog en verder is het nog altijd winters, met in de nacht en ochtend een paar graden vorst. Overdag komt het kwik overigens wel enkele graden boven nul uit.

Vandaag is er nog veel ruimte voor de zon. Alleen in het noorden en westen van het land schuiven er af en toe wolkenvelden voor de zon, vooral in de ochtend. Het blijft overal droog en vanmiddag komt de temperatuur enkele uren boven nul uit. Er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Vanavond en vannacht gaat het overal vriezen, maar vanuit het noorden komt later bewolking opzetten waardoor de minimumtemperatuur in Groningen, Friesland en Noord-Holland al vroeg bereikt wordt.

De temperatuur komt morgen overdag op maximaal +1 graad uit in het zuiden van Limburg tot +4 graden in het westen en noorden van het land. Daarbij bepalen wolkenvelden het weerbeeld en heeft de zon enige tijd moeite om door te breken.

Begin volgende week blijft het nog even rustig winterweer. Zon, wolken en mist wisselen elkaar af en het blijft droog. Terwijl ’s middags het kwik enkele graden boven nul uitkomt, blijft het tijdens de nachten enkele graden vriezen. Pas aan het eind van de week kan er wat regen vallen.