Kort nieuws Sport

Schaker Nakamura alleen aan leiding

Door onze schaakmedewerker

Wijk aan Zee, 29 jan. Schaker Hikaru Nakamura heeft in de elfde ronde van het Tata Steel-toernooi in Wijk aan Zee alleen de leiding genomen. De Amerikaanse grootmeester versloeg met zwart de Russische kampioen Ian Nepomniachtchi. Nakamura nam een half punt voorsprong op de Indiër Viswanathan Anand. De wereldkampioen bereikte een op het oog veelbelovende stand tegen Maxime Vachier-Lagrave, maar kwam niet verder dan remise. Het aantal kanshebbers op de toernooizege werd verder uitgedund. Alleen Levon Aronian lijkt Nakamura en Anand nog te kunnen bedreigen in de laatste twee ronden. Vladimir Kramnik is vrijwel zeker uitgeschakeld. De Russische oud-wereldkampioen had een slechte dag en verloor na 80 zetten van de Noor Magnus Carlsen.

Contador in beroep tegen schorsing

Puigpunyent, 29 jan. De Spaanse wielrenner Alberto Contador heeft gisteren tijdens een persconferentie gezegd beroep aan te tekenen tegen zijn schorsing. De winnaar van de Ronde van Frankrijk werd door de Spaanse wielerbond RFEC voor een jaar geschorst wegens een positieve controle tijdens de laatste Tour. Contador werd betrapt op een minieme hoeveelheid van het anabole steroïde clenbuterol. Contador zei zich tot het hoogste orgaan tegen zijn staf te zullen verzetten. Overigens is de straf nog niet definitief. Contador heeft tot 9 februari de tijd nieuwe bewijsstukken aan te voeren. Bij een straf wordt hem vrijwel de Tourzege afgenomen. (Novum)

Schaatser Tuitert derde bij rentree

Door een onzer redacteuren

Moskou, 29 jan. Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert werd gisteren derde op 1.500 meter bij wereldbekerwedstrijden in Moskou. Hij maakte zijn rentree na anderhalve maand afwezigheid wegens een rugblessure. Zijn tijd was 1.46,59. De Rus Ivan Skobrev won in 1.45,53 en de Canadees Denny Morrison werd tweede in 1.46,25.