Kings of Leon: ruzie met BBC

De weigering van rockband Kings of Leon om mee te werken aan de tv-serie Glee heeft geleid tot een ruzie tussen band en de makers van de serie, zo meldt de BBC.

Op Twitter spoorde drummer Nathan Followill één van de makers, Ryan Murphy, aan om een therapeut te zoeken. „En laat een manicure doen, koop een bh.” Nadat hij zijn opmerkingen had verwijderd, maakte hij excuses aan iedereen die vond dat ze „homofobic of misogyn” waren.

De drummer reageerde op een uitlating van Murphy, die de band „op zichzelf gericht” noemde. In een interview met het tijdschrift Hollywood Reporter zei Murphy ook dat Kings of Leon „het grote plaatje niet zagen door niet mee te willen werken.”

Zanger Caleb Followill, broer van de drummer, had al geprobeerd de gemoederen te sussen: „Toen we weigerden, hadden we Glee nog nooit gezien. Maar dat was niet bedoeld om de fans of de makers te bruuskeren.”

De song die Glee wilde gebruiken, is Somewhere now.