IFFR-tips: nog niet uitverkocht, toch goed

U wilt komende week naar het Internationale Film Festival Rotterdam. Maar de kaarten voor de grote titels - 127 Hours, Black Swan, Biutiful - zijn royaal uitverkocht. Bij deze films kunt u nog wel terecht.

Tyrannosaur

****

Twee beschadigde mensen ontmoeten elkaar en helpen elkaar uit de hel. Een oeroud filmgegeven dat nog altijd diep kan ontroeren. Zoals in het hartverscheurende regiedebuut Tyrannosaur, waarin een weduwnaar, een vulkaan van spijt en zelfhaat, de liefdadigheidswinkel van de diep gelovige, dagelijks mishandelde Hanna binnenwandelt.

ma. 09.45, zat. 5 feb. 12.00

A Stoker

****

De nieuwste film van de Russische regisseur Aleksej Balabanov is een keiharde en tegelijkertijd geestige fabel over cynisme versus karakter in de laatste jaren van de Sovjet-Unie. Afghanistan-veteranen hebben een handeltje in huurmoorden. Tot bij een andere veteraan, die weet wat oorlog is, de betere ik bovenkomt.

zat. 19.00, zon. 11.45, di. 19.45, zat. 5 febr. 19.45

Cold Fish

***

Het IFFR is het IFFR niet zonder tenminste één extreem Aziatisch bloedbad. Het uitstekende 13 Assassins (zie hiernaast) is nog beschikbaar, u kunt ook kiezen voor Cold Fish, over een eigenaar van een grote aquariumwinkel die de eigenaar van een kleine aquariumwinkel met gezin en al aan de haak slaat, binnenhaalt, vilt en verslindt. Voor de sterke maag.

zat. 22.15, vrij. 21.45, zat. 5 febr. 21.30

Cinema Reloaded

Rotterdam presenteert de eerste twee films die door ‘crowdfunding’ zijn gerealiseerd in het kader van project Cinema Reloaded. Debat achteraf.

Zondag, 18.15