Hysterisch optimistisch

Oogschaduw, Chanel, Regard perlé, €41,

De run op de lente is enorm. Chanel heeft in een doosje vijf stoere, parelmoeren lentetinten gestopt – van parelwit en porselein roze tot metallic zwart – en die gelimiteerde oplage is nu al overal uitverkocht.

Vind je het gek? Het is tot daar en toe dat in september de peper-noten bij de Albert Heijn liggen, maar dan wil ik niet ook nog in januari in de Allerhande lezen over ‘nieuwe winterkost’ en ‘stoere recepten met winterpeen’. En waarom zag ik in de glossy die ik vorige week kocht nog moonboots staan?

Hallo! Ik ben al zonder jas naar buiten geweest, heb mijn zomervakantie geboekt en ben vorige week wakker gefloten door een merel.

De cosmetica-industrie snapt gelukkig wel dat de lente eraan komt. Chanel heeft nog meer voorjaar in het doosje ‘regard perlé’ gestopt; mooie roze tinten met mysterieus groen.

Mocht het dit weekeinde toch nog gaan sneeuwen, pak dan uw oogverf en doe als een sneeuwklokje – wees hysterisch optimistisch.