Celebritylook

SuperTrash maakt designerlook kleren voor een commerciële prijs.

Tijdens de modehows van SuperTrash zit Kim Feenstra van Holland’s Next Top Model meestal naast Gordon. Charlene van Idols heeft er een liedje gezongen en toen Alexandra Richards, de dochter van Rolling Stones gitarist Keith Richards, aanwezig was, werd ze belaagd door paparazzi. Vandaag, tijdens de catwalkpresentatie van de nieuwste collectie van het merk, zal het niet anders zijn want SuperTrash maakt kleren voor de vrouw met een ‘celebrity lifestyle’.

Oprichtster van SuperTrash, Olcay Gulsen (30) is intussen ook een celebrity geworden. Elke maand siert ze de cover van haar eigen SuperTrash Magazine. Op haar weblog vertelt ze over haar zakenlunches in NY en de jetsetborrels in LA. Maar in tegenstelling tot de beroemdheden die ze aan haar merk verbindt, heeft zij wel een staat van dienst. In de media vertelt ze graag hoe ze als allochtoon meisje uit Waalwijk – haar ouders zijn Armeens/ Koerdisch – zakenvrouw van het jaar 2010 werd. SuperTrash is, met zo’n 1.600 verkooppunten wereldwijd, miljoenen euro’s waard.

Het succes is onder meer te danken aan dezelfde formule die H&M gebruikt: voor een commerciële prijs koop je een designerlook. Maar Gulsen’s kleren stralen meer glamour uit, zijn exclusiever en vooral: sexy. Gulsen ziet graag beroemdheden uit talentenjachten en real-lifesoaps in haar kleren lopen. Sterker nog, ze zet ze, zoals bij haar catwalkshows, op een voetstuk.

Op de Hyvespagina van SuperTrash staan foto’s die meisjes van zichzelf posten in een SuperTrash jurkje. Ze kijken verleidelijk en zelfbewust. Wie geeft ze ongelijk? Wie anno 2011 geen celebrity wil zijn, hoort er écht niet meer bij.