'Bourgeois Beatles'

Russisch commentaar op uiteengaan van de Beatles

MOSKOU, 29 jan. - – Volgens het leidende culturele Russische blad, de Literatoernaja Gazeta, bewijst het uiteenvallen van de Beatles eens te meer in wat voor een wankele toestand de “bourgeois avant-gardecultuur” zich bevindt. Het blad meent dat “opnieuw een mythe van de bourgeois avant-gardecultuur in rook is opgegaan en er weer een voorbeeld wordt gegeven van hoe talent in de wereld van de commercie ten onder gaat”. In de Sowjetunie zijn de platen van de Beatles niet te koop. Wel wordt er voor binnengesmokkelde platen grof geld betaald, soms wel 50 roebel (55 dollar) per stuk. (AP)

Zes dagen bedenktijd na kopen aan de deur

Door een onzer redacteuren

DEN HAAG, 29 jan. - – Colporteurs die op afbetaling verkopen zullen ingeschreven moeten zijn bij de Kamer van koophandel. Iemand die iets van een ingeschreven colporteur koopt kan binnen zes dagen de koopovereenkomst nog ongedaan maken. Dit zijn twee kernpunten uit een ontwerp Colportagewet dat agressieve verkoopmethoden aan banden wil leggen. [Voor boeken en grammofoonplaten geldt dit niet. ...]