Zwak voor biggetjes

Wie kiest Tatjana? RTL 4, 22.15 - 23.20 uur en herhaling zondag 23.00-00.00 uur

„Ik heb zoveel teleurstellingen gehad, misschien moet ik langs deze weg mannen toelaten”, zegt Tatjana Simic.

In de achtdelige datingshow Wie kiest Tatjana? zoekt de Kroatische entertainer een man. Ze kreeg meer dan duizend brieven en vanaf vanavond gaat ze er een paar uittesten. De voorselectie geschiedt door een raad van advies, bestaande uit Simics moeder, vriendin en ex-man.

Vreemd dat een aanbeden vrouw als Simic zo een man moet zoeken, zou je denken. Sinds zij in 1986 doorbrak met Flodder verluchtigt de twaalfvoudige Playmate de werkplaats van miljoenen hunkerende arbeiders. Op haar 47ste ziet Simic er nog patent uit. Niet door medisch ingrijpen, zegt zij in de VARA Gids: „Ik heb een vette huid, waardoor er redelijk veel rek in zit.”

Maar blijkbaar hebben mannen geen zin in een werkende vrouw die veel in de belangstelling staat. De adviserende ex vraagt aan een kandidaat hoe hij zou reageren op een vrouw die ’s avonds steeds moet werken. De man: „Nou schat, succes! Zet hem op!” Zegt de ex: „Dat zeggen ze allemaal in het begin.”

Voordat Simic de mannen ontmoet, keurt ze eerst hun woning. Zij gruwt van de ‘vieze’, krappe vrijgezellenwoningen. Ze bekijkt de wc („Wel een hondenkalender, dat is wel leuk.”) en stuit op een emmer vol crocs. De bewoners lijken ook ongeschikt, maar ze vallen mee. Een rossige barman met roze crocs en een roze auto wint haar sympathie door te onthullen dat hij samenwoonde met een biggetje. Deze merkwaardige selectie van kandidaten is goed voor de show, maar slecht voor de geloofwaardigheid.

Als we Radio 538 geloven heeft Simic dan ook allang een relatie met haar buurman („Buurman, wat doet u nu?”) die zij stilhoudt om de show niet te verpesten.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken