Voorkeur

Missie Maan

Hele land

Je zet je wekker een paar uur vroeger om op school te zijn als de maan nog schijnt, of je gaat met je klasgenoten het maanlandschap door een telescoop bekijken. In Missie Maan gaan basisscholieren van alle leeftijden naar de maan kijken en onderzoeken. Niet ‘gewoon’ met het blote oog, maar door een telescoop, die door een sterrenkundige wordt meegenomen. Sommige scholen gaan ook zelf een eigen telescoop bouwen.

Tot 30 maart. Inl www.missiemaan.nl

Vissenvangster

Haarlem

Zaterdag is het Monumentennacht in Haarlem. Oude gebouwen zoals Het Dolhuys, de Sint Bavokerk aan de Grote Markt en het Archeologisch Museum zijn dan met kaarsen verlicht. Er is een programma met zang en dans vanaf 20u. ‘De Vissenvangster van Haarlem’ neemt je vanaf 19u ook mee voor een bijzondere ontdekkingstocht langs allerlei oude gebouwen in de binnenstad.

Start bij de Hoofdwacht, Grote Markt, de tocht eindigt om 20u bij het Noord Hollands Archief met warme chocolademelk. Kaarten bij de VVV op het Verwulft.

Peuterparade

Den Haag

In 19 bibliotheken en 6 theaters is tot begin maart de Peuterparade. Er wordt voorgelezen, er zijn (vertel)voorstellingen en er wordt geknutseld en gezongen. Theater Diligentia wordt omgetoverd tot onderwaterwereld, waar kinderen worden ontvangen door waternimf Ella. In die wereld wonen bewoners die de kinderen graag kunstjes leren. Zo leert de Zandtovenaar zijn publiek toveren met toverzand. Er is een hele knappe straatmuzikant, iedereen kan een dansje maken met de Balletfee en waternimf Ella geeft ook nog een prachtig eindconcert.

Inl www.peuterparade.nl

Moeders & Vaders

Rotterdam

Wie is je vader? Wie is je moeder? Wat zijn dat eigenlijk voor mensen? Zijn ze aardig, streng, saai, spannend of leuk? En welke rol spelen ze in jouw leven? In een tentoonstelling in villa Zebra geven 25 kunstenaars een beeld van moeders en vaders. Bij de expositie horen vragen en in een persoonlijk kunstboekje gaan kinderen en ouders hun belevenissen delen. Er zijn ook interactieve spelletjes, door een tv-programma ga je nadenken over je ouders. Op woensdag, zaterdag, zondag en de schoolvakanties kan je van 12-17u workshops volgen.

Inl www.villazebra.nl