transfernieuws

Edwin van der Sar zet aan het eind van het seizoen een punt achter zijn carrière. Dat laat de veertigjarige keeper van Manchester United weten op de website van zijn zaakwaarnemersbureau Sport Promotion. Van der Sar is bezig aan zijn 21ste seizoen in het betaald voetbal. „Vraag me niet hoe en waarom, maar plotseling weet je het. Dat het voldoende is geweest. Dat het tijd is geworden om meer aandacht aan je gezin te gaan schenken.” Behalve voor Manchester United keepte Van der Sar voor Ajax, Juventus en Fulham. Twee keer won de recordinternational van het Nederlands elftal (130 interlands) de Champions League: in 1995 met Ajax, dertien jaar later met Manchester United. In de penaltyserie tegen Chelsea eiste hij toen een hoofdrol voor zich op.

Middenvelder Wout Brama heeft zijn contract bij landskampioen FC Twente met twee jaar verlengd. Aanvankelijk zou hij blijven tot de zomer van 2012; dat wordt zomer 2014. Brama is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Twente.

Jonas Gonçalves, topscorer van de Braziliaanse competitie, is gecontracteerd door de Spaanse club Valencia. De 26-jarige spits komt over van Gremio en ondertekende een contract tot medio 2015 bij de club waar ook Hedwiges Maduro speelt.