Tracks

De Staat

Sweatshop

Wie dacht dat sporten gezond is, kijkt naar de clip bij de nieuwe single van De Staat. Het nummer, met zijn straffe ritme en strakke riffs, is repetitief en monotoon, op een prettige manier. Er is een mooie bijdrage van zangeres Kelly, van het Nijmeegse duo The Routines. Nieuwe cd van De Staat verschijnt 4 maart.

HESTER CARVALHO

Bruce Springsteen & Dropkick Murphys

Peg O’ My Heart

Sinds zijn Seeger Sessions is Bruce Springsteen niet alleen The Boss op rockgebied, maar heeft hij ook de folk omarmd. Als gast op het nieuwe album Going Out In Style van folkpunkband Dropkick Murphys zingt hij het duet ‘Peg O’ My Heart’ met zanger Ken Casey, oorspronkelijk een nummer uit 1913 en bekend als de tune van de Britse tv-serie The Singing Detective. Het album verschijnt 28 februari; het duet is alleen nog als live amateuropname op YouTube te zien.

Jan Vollaard

Elbow

Lippy Kids

Vanuit hun zolderstudio in Manchester brengt de groep Elbow een eerste voorbode van het album Build A Rocket Boys! dat op 7 maart verschijnt. Het melancholiek/poëtische ‘Lippy Kids’ gaat over brutale straatjochies en laat een ingetogen Guy Garvey horen: als je jong bent, moet je plannen maken om een raket te bouwen.

Jan Vollaard

Te beluisteren op: www.buildarocketboys.com