Luis Suarez vertrekt per direct naar Liverpool

Luis Suarez vertrekt per direct naar Liverpool.
Luis Suarez vertrekt per direct naar Liverpool. Foto AFP.

De onmiddelijke transfer van Ajacied Luis Suarez naar Liverpool is rond. De twee clubs zouden een transfersom van maximaal 26,5 miljoen euro overeen zijn gekomen. Dat meldt Ajax op de eigen website. Eerder deze week kwam Suarez’ zaakwaarnemer al tot een mondelinge overeenstemming over zijn contract. Nu rest alleen nog de medische keuring.

Suarez kwam in 2007 over van FC Groningen. In Amsterdam maakte hij 111 doelpunten in 159 wedstrijden, won hij twee keer de KNVB Beker (2007 en 2010) en eenmaal de Johan Cruijffschaal. Hij speelde in de spits naast Klaas-Jan Huntelaar, Marko Pantelic en dit seizoen met Mounir El Hamdaoui. Onder Martin Jol werd hij aanvoerder van de Amsterdammers.

Vorig seizoen werd Suarez topscorer van de Eredivisie met 35 doelpunten. Hij hoort bij een select groepje spitsen dat meer dan honderd goals maakte voor Ajax, samen met onder anderen Cruijff, Van Basten en Bergkamp. Suarez’ uitgesproken wens om met Ajax kampioen van Nederland te worden, is echter nooit werkelijkheid geworden.

Eerder vandaag sloeg Liverpool een bod van Chelsea op spits Fernando Torres af. De Spanjaard zou daarop de clubleiding hebben gevraagd mee te werken aan een transfer, omdat hij graag vertrekt bij The Reds. Of die overgang nu wel doorgang vindt omdat Liverpool met Suarez een vervanger binnenheeft, is nog niet bekend.