Sony: games Playstation op mobiel

Sony gaat concurreren met populaire spelletjes voor de mobiele telefoon zoals Angry Birds. Het Japanse mediabedrijf wil zijn eigen spellen voor de spelcomputer Playstation aanbieden voor smart phones met Googles besturingssysteem Android. Sony kondigde gisteren de komst aan van een webwinkel met spelletjes, de Playstation Suite. Het idee erachter: als consumenten ervoor kiezen om geen spelcomputer meer te kopen, dan kunnen we in ieder geval nog geld verdienen met de software.

Sony en concurrent Nintendo hebben veel concurrentie van mobiele telefoons. Goedkope spelletjes om onderweg de tijd te doden zijn verreweg de populairste apps in de verschillende softwarewinkels voor de telefoons van Apple, Google, Microsoft en Nokia. De opkomst van tabletcomputers als de iPad en de Galaxy Tab maakt de positie van gespecialiseerde spelcomputers nog lastiger. Bovendien beschikken tablets over bewegingssensoren die het spelen van bijvoorbeeld een racespelletje een stuk makkelijker maken.

De keuze voor een webwinkel met Playstationspelletjes is opvallend. Sony breidt uit naar een open besturingssysteem, terwijl het elektronicaconcern lang de nadruk legde op gesloten software en eigen bestandsformaten.

Meer informatie over de Playstation Suite op het weblog nrc.nl/hebben