Prijsvraag kunst en geld

Meer kaartjes verkopen is niet dé oplossing voor de kunstsector. Veel creatievere ideeën zijn nodig om een antwoord te geven op de verlaagde overheidssubsidies. Daarom doen twee hoogleraren culturele economie van de Erasmus Universiteit een oproep aan iedereen om met ideeën te komen.

In het Culturele Supplement van vandaag leggen Arjo Klamer en Cees van Langeveld uit dat de kunstenaars, kunstliefhebbers en organisaties dringend hun creativiteit ook op zakelijk terrein moeten inzetten, nu de overheid een „onbetrouwbare financier” blijkt.

De professoren vragen iedereen om ideeën over geld, presentatie en publiekswerving. Op 22 maart wordt op een symposium een selectie gepresenteerd. Voor de beste twee stelt de VandenEnde Foundation een prijs beschikbaar.

CS, pag. 3:Huur vaker een artiest