op nrcnext.nl

Hangen onder een heli

Hang aan een helikopter en kijk rond. Op nrcnext.nl staan 360-gradenfilmpjes waarin je over fraaie landschappen vliegt. Tips bij het bekijken: zet je scherm op full screen, sleep met je muis over het beeld en zet het geluid af als je geen zin hebt in een matige versie van Leonard Cohens ‘Hallelujah’.

Kapiteins vaak eenzaam

„When you’re on a boat full of men all day, let’s just say you don’t get a chance to meet that many women”, zegt de scheepskapitein in het promotiefilmpje. Daarom is er SeaCaptainDate.com, waar eenzame kapiteins de liefde van hun leven kunnen vinden. Ze hoeven enkel „in te loggen op een computerterminal en het internet te googelen”. Toch lijkt de datingsite vooralsnog te kampen met een flink tekort aan dames die met ze willen optrekken. Uit een van de contactadvertenties: „Where the bitches at? All I see are sea captains.”