Nieuwbouw Stedelijk Museum ligt wederom stil door geldproblemen

De verbouwing van 'Het Stedelijk' in maart 2010: vorderingen gaan langzaam. Foto NRC / Maurice Boyer

De verbouwing van het Stedelijk Museum in Amsterdam is stilgelegd, omdat aannemer Midreth grote financiële problemen verkeert. De 120 werknemers van Midreth hebben de bouwplaats verlaten.

“Wij waren voorbereid op deze situatie en gaan met de aannemer in gesprek over een oplossing”, aldus de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Cultuur, PvdA). Dat gesprek zou vanmiddag plaatshebben. Volgens Het Parool wordt vandaag het faillissement van de aannemer worden aangevraagd bij de rechter.

Foto NRC / Vincent MentzelFoto NRC / Vincent Mentzel

Het is nog onduidelijk wat het stilleggen voor gevolgen heeft voor het tijdsschema. Vorig jaar kwam aannemer Midreth ook al in de problemen en werd de bouw ook al stilgelegd. Een groep geldschieters schoot de bouwer toen te hulp.

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is al dicht sinds 2004. Het plan was ooit om in 2008 open te gaan. Nadat de openingsdatum meerdere keren is opgeschoven, zou het museum volgens de laatste planning dit jaar opengaan.