'Mark Salter auteur ' O

De sleutelroman O: A Presidential Novel, over een campagne van Obama, ligt net in de winkel maar nu zijn er al sterke vermoedens wie het boek heeft geschreven. Toegegeven heeft hij het niet, maar de Amerikaanse pers speculeert dat de auteur Mark Salter is, een voormalig medewerker van senator en voormalig Republikeins presidentskandidaat John McCain.

Mark Halperin van Time schrijft hem aan zijn stijl te hebben herkend, The New York Post noemt zijn naam en enkele lezers kwamen tot de conclusie dat het boek elementen bevat die sterk doen denken aan de belevingswereld van Salter. Hij is een intimus van McCain die menige campagne in zijn schaduw beleefde en uitstekend op de hoogte is van het politieke bedrijf. Als ghostwriter van McCain heeft Salter al politieke boeken op zijn naam.

Een een andere aanwijzing is het nauw verholen portret van Arianna Huffington (in het boek Bianca Stefani, initialen: ‘BS’ – de standaardafkorting van bullshit), aan wie Salter een vaak luid verkondigde hekel heeft. Salter bevestigt noch ontkent, de uitgever geeft geen commentaar.

    • Menno de Galan