'Kromme' praat met Been over problemen Feyenoord

Het gesprek dat Feyenoord-trainer Mario Been en clubicoon Willem van Hanegem gisteren hadden over de toekomst van de noodlijdende club, krijgt volgende week een vervolg. Van Hanegem kijkt op verzoek van Been kritisch naar de competitiewedstrijd van zondag tegen landskampioen FC Twente.

„Dat doe ik toch altijd al, dus dat is geen moeite en doe ik graag” , zegt Van Hanegem op de website van de club. „Volgende week kunnen we dan wellicht doorpraten. Het gaat er vooral om ervoor te zorgen dat de spelers vertrouwen terug krijgen, want voetballen kunnen ze. Het belangrijkste voor nu is dat de supporters rustig blijven, want bij trammelant is echt niemand gebaat.”

Van Hanegem werd door Been uitgenodigd voor een gesprek, nadat hij de laatste weken flinke kritiek had geuit op Feyenoord. Eerder bood hij via zijn column in het AD zijn hulp aan. Het tweetal sprak gisteren uitgebreid met elkaar tijdens een partijtje golf in Vlaardingen. Been noemde dat gesprek „open, eerlijk en goed”.

„Willem is, net als ik, een voetbaldier en een Feyenoorder in hart en nieren”, stelt Been op de website. „Het gaat momenteel niet goed en dan is het mooi om te zien dat ook hij ons wil helpen deze lastige periode goed door te komen.”

Van Hanegem legde vandaag in het AD uit wat de bedoeling van het gesprek was. „Mario vertelde me dat hij last had gekregen van mijn columns. Ze waren te kritisch geweest en klopten ook niet helemaal, vond hij. (...) Het is mijn visie, met een paar grappen er soms doorheen. Er zit nooit een kwade opzet achter. (...) Het lijkt erop alsof Mario me als een vijand is gaan zien. Dat vind ik echt erg.”

Waar Been en Van Hanegem dichter tot elkaar zijn gekomen, hebben Feyenoord en vertegenwoordigers van verschillende supportersorganen het overleg per direct beëindigd. Dat heeft de officiële supportersvereniging FSV laten weten. De fans verlangden onder meer van de clubleiding dat Van Hanegem een plek krijgt in de technische staf en dat enkele directieleden worden ontslagen. Dat gebeurt niet. „Alle inspanningen en constructieve gesprekken ten spijt, negeert Feyenoord de wensen en signalen van de supporters”, stellen de supporters.