Kort nieuws Sport

Raad R’dam gelast onderzoek naar renovatie van Kuip

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 28 jan. Op verzoek van de Rotterdamse gemeenteraad gaat Stadion Feijenoord onderzoeken wat de kosten zijn van een renovatie van de huidige Kuip. Een raadsmeerderheid schaarde zich gisteren achter een motie van CU/SGP. Zowel de voetbalclub Feyenoord als de stadiondirectie wil graag een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid, en heeft daarvoor steun nodig van de gemeente. Rotterdam voert forse bezuinigingen uit, waardoor een lening van naar schatting 150 à 200 miljoen euro politiek gevoelig ligt. De noodzaak van een nieuwe Kuip is minder groot nu het WK voetbal in 2018 aan Nederland voorbijgaat. Het stadsbestuur neemt medio mei een beslissing en presenteert het voorstel naar verwachting begin juni in de raad.

Koskela en Wolf winnen 500 meter

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 28 jan. De Finse schaatser Pekka Koskela heeft vanmorgen in Moskou de eerste 500 meter gewonnen bij wedstrijden om de wereldbeker. In 35,15 bleef hij de Canadees Jamie Gregg (35,23) voor. Jacques de Koning was de beste Nederlander: derde in 35,24. De sterkste Japanners en Zuid-Koreanen ontbreken in Rusland omdat ze de voorkeur geven aan de Aziatische Winterspelen, vanaf dit weekeinde in de nieuwe hal van Astana in Kazachstan. Bij de vrouwen was Jenny Wolf in Moskou een klasse apart. Ze won de 500 meter in 37,90 en had meer dan een halve seconde voorsprong op Margot Boer: 38,56. De Amerikaanse Heather Richardson werd derde, voor Annette Gerritsen.

‘Kunstrijden voor teams op OS Sotsji’

Rotterdam, 28 jan. De internationale schaatsunie ISU heeft plannen voor een landenwedstrijd kunstschaatsen gepresenteerd. Tien landenteams gaan daarin met elkaar de strijd aan. Op de onderdelen kunstschaatsen voor mannen, vrouwen en paren en ijsdansen wordt een korte kür geschaatst. Mogelijk wordt het onderdeel al tijdens de Winterspelen van Sotsji in 2014 ingevoerd. Het uitvoerend comité van het internationaal olympisch comité (IOC) moet beslissen of het onderdeel aan de Spelen wordt toegevoegd. ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta wil met het nieuwe onderdeel het olympische programma openen. Na een rustdag zouden dan de individuele en paarwedstrijden worden verreden. (AP)