In beeld: Bromo-vulkaan legt vliegverkeer Bali deels plat

Foto: AFP / Aman Rahman

Voor de tweede dag op rij zijn meerdere vluchten van en naar Bali gestaakt wegens de Bromo-vulkaan die as spuwt. Volgens vulkanologen is er geen dreigend gevaar voor een volledige uitbarsting van de 2300 meter hoge vulkaan op het eiland ten oosten van Java.

Volgens autoriteiten van Bali’s Ngurah Rai vliegveld zijn ten minste 11 internationale vluchten gestaakt, waaronder die van vliegmaatschappijen als JetStar, Virgin Blue en Cathay Pacific. Zo’n duizend passagiers moesten gisteren weer terug naar hun hotels.

Eind vorig jaar kwamen tientallen mensen om het leven bij een uitbarsting van de Merapi, één van de actiefste vulkanen in Indonesië.

Bekijk hieronder een reeks foto’s van de Bromo-vulkaan die as spuwt van AFP-fotograaf Aman Rahman.