Galerie

Dust to Dust

In Punt WG in Amsterdam begint op 29 januari de performance/installatie van Alexandra Engelfriet. Zij gaat aan het werk met vijf ton verse klei en dertig meter linnen. Daarmee wil ze de grens onderzoeken tussen binnen en buiten, lichaam en geest.

T/m 3 febr. Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 15. Inl: www.puntwg.nl

Felix Droese

In Galerie Onrust Amsterdam worden vanaf 29 januari knipsels en etsen van de Duitse kunstenaar Felix Droese getoond. Droese geeft commentaar op het recente Duitse verleden en op huidige politieke gebeurtenissen.

T/m 5 maart. Planciusstraat 9a. Inl: www.galerieonrust.nl

Stomping Ground

Walter van Broekhuizen gebruikt sculptuur, performance en fotografie om zijn installaties te maken. Greylight Projects in Hoensbroek toont het resultaat van zijn onderzoek, dat zich richt op de mentale en fysieke ervaring van ruimte.

T/m 20 febr. Burg. Kessenplein 1. Inl: www.greylightprojects.org

Frank Lenferink

Galerie New Untitled in Venlo toont schilderijen van Frank Lenferink. Hij reduceert gewone objecten – een kast, lamp of stoel – tot de essentie. Lenferink maakt sobere composities van strakke lijnen en kleurvlakken, nu eens ruimtelijk, dan weer plat. In 1997 won Lenferink de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

T/m 19 maart. Bolwaterstraat 30. Inl: www.galerienewuntitled.nl

Bloemen

Vanaf 3 februari wordt in Galerie LUMC Leiden werk geëxposeerd waarin bloemen de hoofdrol spelen. Met bijdragen van Margriet Smulders, Gijs Frieling, Merijn Bolink en Kim Boske. Aanleiding is de installatie die Linda Nieuwstad maakte voor de beeldentuin.

T/m 17 april. Albinusdreef 2. Inl: www.lumc.nl/galerie