Doden of gedood worden in drie minuten

“Je hebt drie minuten.” Met die opmerking begint de korte film ‘Three minutes’ van regisseur Ross Ching. Twee mannen gaan hier de strijd aan op leven en dood. Waarom weten we niet, maar dat maakt de noodzaak tot overleven er niet minder om.  

Ching liet zich inspireren door het verhaal ‘The most dangerous game‘ van de Amerikaanse schrijver Richard Connel. In dit verhaal spoelt een schipbreukeling aan op het eiland van een verveelde Russische aristocraat. Die maakt er een sport van om de bezoekers op te jagen en te vermoorden.

‘Three minutes’ lijkt ook beïnvloedt te zijn door de hectische cameravoering van ‘24‘, Star Wars en computerspelletjes zoals Tomb Raider. Op de blog van Ching staat uitgebreid beschreven hoe de film tot stand kwam: welke locatie gebruikt is, waar elke scene op die locatie gefilmd is, de choreografie en de special effects worden besproken. Bekijk hieronder de film: