Opinie

De juiste weg

De gemeente had de campagneborden voor de Provinciale Statenverkiezingen nog niet neergezet of we gingen met enkele vrijwilligers op pad om de nog maagdelijke borden te voorzien van D66 posters. De verleiding om de borden helemaal vol te plakken was groot, maar de combinatie van diepgewortelde braafheid en bittere kou weerhield ons daar van. Terwijl

De gemeente had de campagneborden voor de Provinciale Statenverkiezingen nog niet neergezet of we gingen met enkele vrijwilligers op pad om de nog maagdelijke borden te voorzien van D66 posters. De verleiding om de borden helemaal vol te plakken was groot, maar de combinatie van diepgewortelde braafheid en bittere kou weerhield ons daar van. Terwijl een van ons bezig was om de eerste poster glad te strijken en de anderen het resultaat met voldoening bekeken, stopte er naast ons een auto.

De dame die uitstapte was de weg kwijt en vermoedde dat wij haar wel konden helpen. Rechtdoor en dan links-rechts-links, luidde ons advies.

„Juist”, zei ze terwijl ze opkeek naar de zojuist bevestigde poster, „links-rechts-links, net als D66.”

Hans van Otterloo