Beste Vodafone, zet het netwerk in Egypte maar weer aan

Het contactformulier van Vodafone, met suggestie voor het invullen
Het contactformulier van Vodafone, met suggestie voor het invullen

Telefoonoperator Vodafone heeft zich de woede van demonstrerende Egyptenaren én de rest van de wereld op de hals gehaald door vandaag zonder weerklank gehoor te geven aan de oproep van de regering om haar diensten te staken. Telefonisch verkeer onder de demonstranten is daardoor vrijwel onmogelijk.

CEO Vittorio Coalao zei eerder vandaag:

“Vanmorgen heeft de regering ons dat gevraagd. We hebben dat verzoek gecheckt, ondervonden dat het legitiem was en gehoorzaamden. Wanneer we instructies krijgen om het netwerk weer te herstellen, zullen we dat doen. We hopen dat dat snel het geval is.”

Vestigingen van Vodafone in Kairo en Suez werden vanavond bestormd en vernield door woedende demonstranten. Ook op internet zijn de reacties op het gehoorzamen van Mubarak niet mals. Twitter loopt vol met berichten richting Vodafone, op Facebook is een Vodafail-groep aangemaakt en er wordt volop opgeroepen tot het invullen van het contactformulier op de site:

Send Vodafone a message to restore service in Egypt: http://bit.ly/eFmPnk Here’s a template: http://j.mp/hL5sEF - @brixen

Vodafone as more than a little ironic following revelations that they shut down their network in Egypt http://twitpic.com/3u9uxc