5 redenen om uit te gaan

Richard Bottram en Bas Grevelink
Richard Bottram en Bas Grevelink

1 jongerenfestival

M2LIVE festival

Maastricht: Bonnefanten museum. Za 14.00-23.00u, zo 11.00-17.00u. Entree: gratis. www.bonnefanten.nl

Museummarathon waar jongeren hun talenten tonen in het museum. Met muziek, toneel, performance, ballet, buikdans, bokkodans, modeshow, installaties, lezingen, de uitreiking van de M2LIVE Filmprijs, rondleidingen en een grote afterparty.

2 muziek

Mooie Liedjes

Amsterdam: Toomler. Zo 16.00u. Entree: 7,50 euro. www.toomler.nl

Bas Grevelink, zanger, MC bij Comedytrain en sinds kort ook marathonloper, zingt zijn favoriete mooie liedjes en ontvangt gasten: Renée van Wegberg (zang), Rob Stoop (piano), Firma de Vries (Close Harmony), Richard Bottram (Wheel of Energy), Ewald van Kouwen (Positief Coachen), Arthur Koot (accordeon) en Sander Pieterse (zang). De opbrengst van deze middag komt ten goede aan The Wheel of Energy.

3 fitnessfeestje

From XL to XS Party

Rotterdam: Your Space, Kruiskade 9. Za 20.00-00.00u. Prijs: 3 euro, gratis met XL-pas. www.wormweb.nl

Tijdens het Rotterdams Film Festival kunnen bezoekers met een XL-pas elke dag werken aan hun fysieke en mentale gesteldheid in Fitness First, waar WORM de Abnorminal Fitness Club organiseert. Zaterdag is er in Your Space de ‘From XL to XS Party ’ waar je ‘een gezonde dosis fitness, discipline, filmquizing en live muziek’ kunt verwachten.

4 pop-upstore

Rotterdam: Innsbruckweg 202. Vr 10.00-20.00u. www.3isacrowd.nl

3isacrowd organiseert in een leegstaande loods een ‘pop-upstore’ voor één dag. Met producten voor en door Rotterdamse ontwerpers en ondernemers, designkleding tot met biologische koffie en van vintage sieraden tot wijn.

5 tentoonstelling

Linke Hobby’s

Den Haag: Creatief Warenhuis Hoop. Vr 19.00-23.00u. Ook 29, 30 jan, 2 & 3 febr. www.linkehobbys.nl

De eindexamenstudenten Beeldende Kunst van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) presenteren hun eerste groepstentoonstelling. Te zien zijn schilderijen, tekeningen, grafisch werk, ruimtelijke installaties, performances en videowerken.