3 redenen om tv te kijken

1 schaatsen

Sterren dansen op het ijs

SBS6, 20.30-22.30u.

Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra, Michael Boogerd e.a. binden de schaatsen onder. SBS gaat met de schaatsers de concurrentie aan met het nieuwe seizoen van X Factor.

2 talentenjacht

X Factor

RTL4, 20.30-22.15u.

Na de Voice of Holland stoomt RTL meteen door met de zoveelste talentenjacht. Dit keer worden de eerste zangaudities gehouden in de Heineken Music Hall, voor een groot publiek.

3 thriller

Jaws

België Een, 23.35-01.35u.

Fameuze speelfilm van Steven Spielberg is de moeder aller haaienfilms: hij zorgde er in de zomer van 1975 voor dat niemand meer het water in durfde. De enige haai die erin voorkwam was een mechanische. Omdat die haai niet goed werkte, hield Spielberg hem zoveel mogelijk buiten beeld. Een gouden greep die veel bijdraagt aan de tergende spanning, net zoals de camera die dicht bij het water wordt gehouden en zo een belangrijke factor is voor het oproepen van de suggestie van terreur die zich net onder de oppervlakte bevindt. (Steven Spielberg, 1975)