Zaak Henk H. niet heropend

De strafzaak tegen Henk H. hoeft niet te worden heropend. Dit concludeert de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) na ruim twee jaar onderzoek naar de zaak. H. is in 2004 door het Arnhemse gerechtshof tot 20 jaar cel veroordeeld voor de moord op de 37-jarige Pim Overzier. Diens lichaam werd in 2001 gevonden in een bos bij Dronten. De doodsoorzaak is nooit vastgesteld. Volgens Geert-Jan Knoops, advocaat van H., zou zijn cliënt te klein en te tenger zijn om Overzier te kunnen overmeesteren zonder sporen van geweld achter te laten. De CEAS stelt vast dat de veronderstelde lengtes van Henk H. en Overzier niet kloppen. Volgens de commissie verschillen zij slechts vijf centimeter in lengte, in plaats van ruim twintig. Critici opperden dat Overzier aan hartfalen zou zijn bezweken op een homo-ontmoetingsplaats. Ook daarvoor, zei de commissie, is geen bewijs gevonden. (NRC)