Weesie van GeenStijl is blogger van decennium

Dominique Weesie, oprichter van opiniesite GeenStijl, is gisteravond uitgeroepen tot Blogger van het Decennium.

De journalist, bloggend onder het pseudoniem Fleischbaum, wordt door Stichting Dutch Bloggies geroemd als man achter het „ongekende blogsucces” van GeenStijl: „Vriend en vijand vinden dat hij een stempel heeft gedrukt op bloggen in Nederland.”

Het juryrapport meldt verder: „Weesie is mede verantwoordelijk voor het strakke format van de site. Ook durft hij te innoveren: vanuit GeenStijl ging hij zelfs Hilversum bestormen.”

Dominique Weesie (1969) werkte van 1993 tot 2006 als politiek verslaggever voor De Telegraaf. In 2003 richtte hij GeenStijl.nl op, waarvoor hij zelf schreef onder het pseudoniem Fleischbaum. De site staat bekend om zijn felle, humoristische hekelblogs waarin vooral ‘oud links’ wordt geattaqueerd. Weesie begon de publieke omroep PowNed die in september 2010 zendtijd kreeg. Het programma PowNews brengt nieuws op satirische en provocerende wijze.