Opnieuw wijzigingen in interim-regering Tunesië

Kamel Morjane, de opgestapte Tunesische minister van Buitenlandse Zaken. Foto AP.

De Tunesische interim-regering ondergaat opnieuw een gedaanteverandering. Hoewel interim-premier Ghannouchi aanblijft, worden alle ministers die tot vorige week lid waren van de partij van de verdreven president Ben Ali vervangen. Dat hebben bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

Twee ministers die wel in Ben Ali’s regime zaten, maar niet lid waren van zijn partij, blijven wel aan. Het schijnt dat de invloedrijke Tunesische vakbeweging akkoord is met de nieuwe samenstelling van het interim-bewind.

Betogers eisen al dagenlang verandering
Eerder vanavond meldde de staatstelevisie al dat de Tunesische minister van Buitenlandse Zaken opstapt. Ook Kamel Morjane was tot vorige week lid van de partij van Ben Ali. Hij zegt dat hij uit eigen beweging is opgestapt.

Premier Ghannouchi, die voorlopig dus aanblijft, heeft aangekondigd zo snel mogelijk verkiezingen uit te schrijven en dan zelf de politiek te verlaten. Betogers eisen in Tunesië al dagenlang dat alle aan het oude regime gelieerde ministers opstappen (fotoserie).