op nrcnext.nl

Gamen tegen obesitas kat

De mogelijkheden van de Kinect voor de Xbox 360 spelcomputer van Microsoft lijken eindeloos. Tot nu toe bleven de mogelijkheden van de Kinect vooral beperkt tot menselijke spelers. Dieren doen ook nog weleens een potje mee met de Kinect, maar meestal verliezen ze dan. De kat in het filmpje heeft er duidelijk plezier in. Misschien een nieuwe niche voor dieren die te weinig bewegen?

Speeddaten met veteranen

Altijd al willen weten hoe het voelt om wakker te worden in Kamp Holland in Uruzgan? Of hoe militairen hun dag vullen? Aanstaande zondag worden deze vragen beantwoord tijdens het militairendiner van jongerenorganisatie Happy Chaos in eetcafé Canvas op de 7e. In totaal vijftien militairen die in Uruzgan hebben gediend, komen aan tafel zitten met jongeren om hun ervaringen te delen. Ook militair Niels Roelen zal aanwezig zijn. Van hem verscheen in 2009 het boek Soldaat in Uruzgan, over zijn ervaringen tijdens de missie.