Kort nieuws Sport

Van Bommel en Emanuelson winnen bij debuut

Genua, 27 jan. AC Milan heeft gisteravond de halve finales bereikt van het Italiaanse bekertoernooi. De koploper in de Serie A won in Genua met 2-1 van Sampdoria. De Braziliaan Pato maakte beide doelpunten. De Nederlandse nieuwkomers Urby Emanuelson (ex-Ajax) en Mark van Bommel (ex-Bayern München) stonden in de basis bij AC Milan. Vooral Emanuelson was op dreef; Van Bommel speelde sober maar gedegen. In de halve finale speelt AC Milan tegen Palermo, dat een dag eerder na strafschoppen van Parma won. Internazionale won in het Italiaanse bekertoernooi na strafschoppen van Napoli. In 120 minuten voetbal kwamen beide ploegen niet tot scoren. Inter is de derde ploeg die zeker is van de halve finales. De vierde ploeg komt uit het duel Juventus-Roma. (Novum)

Veel kans op finale Real-Barcelona

Barcelona, 27 jan. FC Barcelona kan een plaats in de finale van de Copa del Rey bijna niet ontgaan. de ploeg versloeg Almeria in Camp Nou in de eerste halve eindstrijd met 5-0, waardoor de return volgende week een formaliteit lijkt. Eerder zette Real Madrid een belangrijke stap richting de Spaanse bekerfinale met een 1-0 zege bij Sevilla. Barcelona won eerder dit seizoen in competitieverband al met 8-0 van Almeria en leek weer op weg naar een korfbaluitslag. Oud-PSV’er Ibrahim Afellay mocht in de tweede helft invallen. (Novum)

Bekergoal Robben, Bayern verder

Aachen, 27 jan. Voetballer Arjen Robben heeft gisteravond opnieuw zijn waarde bewezen voor Bayern München. De vleugelspits was in het kwartfinaleduel in het Duitse bekertoernooi bij Alemannia Aachen (tweede Bundesliga) achtereenvolgens invaller, aangever en doelpuntenmaker. Mario Gomez en Thomas Müller (twee keer) zetten Bayern op een 3-0 voorsprong voordat Robben voor de 4-0 eindstand zorgde. Ryan Babel kende een teleurstellend debuut bij Hoffenheim. De club werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door Energie Cottbus. De nummer vijf van de Tweede Bundesliga won met 1-0. (Novum)

Liverpool wint voor tweede keer op rij

Liverpool, 27 jan. Liverpool behaalde gisteravond in de Engelse Premier League de tweede opeenvolgende zege. Op Anfield Road versloeg de ploeg Fulham met 1-0. De enige treffer was een eigen doelpunt van John Paintsil. Birmingham City bereikte gisteravond de finale van de League Cup en komt daarin uit tegen Arsenal. Birmingham versloeg na verlenging West Ham United met 3-1. Na de reguliere speeltijd leidde Birmingham City met 2-1. Extra speeltijd was noodzakelijk, omdat West Ham United de eerste wedstrijd met 2-1 had gewonnen. (Novum)

Snowboarden: zege Van Straten, big air

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 27 jan. Snowboarder Rocco van Straten (19) is de eerste Nederlander die een World Cup big air heeft gewonnen. In het Amerikaanse Denver liet hij gisteren de Canadees Zach Stone (tweede) en Oostenrijker Michael Macho (derde) achter zich. De wedstrijd in het centrum van Denver werd bekeken door 14.000 toeschouwers. Van Straten, die vorige week vierde als vierde eindigde bij de wereldkampioenschappen in La Molina, klom door dit resultaat naar de tweede plaats in het wereldbekerklassement.