Kort Nieuws Kunst

Tritsmans wint De Coninckprijs

Door onze kunstredactie

Antwerpen, 27 JAN. Marc Tritsmans heeft met Studie van de schaduw de Herman de Coninckprijs gewonnen voor de Beste Dichtbundel (6000 euro). Voor zijn gedicht Uitgesproken uit deze bundel kreeg hij de Publieksprijs voor het Beste Gedicht. Vandaag, Gedichtendag, zal in Vlaanderen een gratis poster met dit gedicht bij de boekhandels verkrijgbaar zijn. Annemarie Estor kreeg de Herman de Coninck Debuutprijs (1000 euro) voor haar eerste bundel Vuurdoorn me.

Broer Stieg Larsson start website

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 27 jan. De broer van Stieg Larsson heeft een site gelanceerd met zijn visie op het conflict rond de erfenis van de in 2004 overleden thrillerauteur. Larsson was niet getrouwd met zijn partner Eva Gabrielsson en de erfenis van zijn Millennium-bestsellers ging daardoor geheel naar zijn vader en broer. Op moggliden.com vertelt Larsson dat hij het geld zo veel mogelijk in de geest van zijn broer beheert, die volgens hem trouwens een echte familieman was, iets waar Gabrielsson in haar boek Millennium, Stieg en ik anders over denkt.