Kort nieuws Economie

DHL breidt fors uit in Beringe

Maastricht, 27 jan. Vervoerder en logistiek dienstverleender DHL wil zijn vestiging in het Limburgse dorp Beringe (ten westen van Venlo) uitbreiden. Dat zorgt voor vijfhonderd banen bovenop de zevenhonderd huidige banen. De vestiging in Beringe richt zich voornamelijk op de elektronicasector en heeft onder meer Hewlett Packard en Nikon als klant. De provincie Limburg werkt mee aan planologische ingrepen die nodig zijn voor de uitbreiding van het terrein. (NRC)

H&M blijft optimistisch na winstdaling

Amsterdam, 27 jan. Kledingconcern Hennes & Mauritz heeft in het vierde kwartaal van 2010 een nettowinst geboekt van 620 miljoen euro (5,49 miljard Zweedse kroon). De winst viel lager uit dan verwacht. Het bedrijf had last van de dure Zweedse kroon. H&M is desondanks optimistisch en hoopt dit jaar 250 nieuwe winkels te openen. (Novum)